برای بیماران کمپوت نبرید

به گزارش مجله هاستفا، مقدمه :کمپوت ها چند سالی است جای خومد را در سبد خرید هر خانم خانه داری باز نموده اند و انواع تازه آن از کمپوت آلوئه ورا گرفته تا کمپوت گوجه فرنگی ،هواداران خاص خود را دارد. اگر شما هم از دوستداران کمپوت ها هستید،خواندن این مطلب کمپوتی را از دست ندهید .

برای بیماران کمپوت نبرید

برای بیماران کمپوت نبرید

مقدمه :کمپوت ها چند سالی است جای خومد را در سبد خرید هر خانم خانه داری باز نموده اند و انواع نو آن از کمپوت آلوئه ورا گرفته تا کمپوت گوجه فرنگی ،هواداران خاص خود را دارد. اگر شما هم از دوستداران کمپوت ها هستید،خواندن این مطلب کمپوتی را از دست ندهید .

از کارخانه تا کنار تخت بیمار

شاید شما به صورت خانگی کنسرو و کمپوت تهیه کنید. ولی معمولا این محصولات را وقتی دیگر فکرتان به جایی قد نمی دهد که برای ناهار یا شام چه غذایی میل کنید،از سوپر مارکت سر خیابان خریداری می کنید یا وقتی گل فروشی سرخیابان تان بسته است،بهرتین ره آورد برای بیمارتان را کمپوت می دانید . در کارخانجات صنایع غذایی ،کنسرو کمپوت به صورت عمده و بهداشتی تهیه می شوند. در ابتدا ماده غذایی مانند لوبیا یا میوه ها آماده می شوند و سپس قوطی ها از مواد غذایی آماده پر می شوند . در این مرحله مواد افزودنی،برای نگهداری به آن اضافه می گردد. در کارخانه ،1/5-1سانتی متر فضای خالی،بالای قوطی باقی می ماند.هواگیری،یکی از مهم ترین مراحل بهداشتی تهیه یک کنسرو است؛باید هوای درون قوطی کنسرو یا کمپوت کاملا تخلیه گردد تا در اثر تغییرات جزئی دما یا فشار حین نگهداری کنسرو،قوطی کنسرو متورم نگردد. پس از بستن در قوطی،برای نابود کردن میکروارگانیسم هایی که ممکن است همراه مواد غذایی وارد قوطی شده باشند،بادادن حرارت لازم،استریلیزاسیون مواد غذایی درون قوطی کنسرو انجام می گیرد.

چگونه میوه هایی را که برای کمپوت تهیه نموده ایم از سیاه شدن در امام بداریم.

باید میوه ها را از زمان بریدن تا قرار دادن در قوطی یا شیشه کنسرو ،در محلول نمک و سرکه قرار داد؛این عمل،باعث جلوگیری از قهوه ای شدن میوه بریده شده می گردد.

راهنمای خرید و نوش جان کردن کمپوت برای بیماران

برای خرید کمپوت،به چه نکاتی توجه می کنید؟فقط خوش مزه بودن یک کمپوت ملاک خرید شما است یا معیارهای دیگری هم مدنظر دارید ؟یک کمپوت در صورتی می تواند برای بیمار مفید باشد که 6شرط اساسی داشته باشد

کمپوت آلوئه ورا برای کاهش وزن در زمستان

افرادی که رژیم غذایی می گیرند و همزمان ورزش هم می نمایند تا لاغر شوند،دچار استرس و ضعف سیستم ایمنی می شوند؛کاهش اندازه مواد غذایی و تحرک زیاد بدن را خسته می نماید،به ویزه اگر رژیم غذایی هیپر پروتئین باشد و اندازه سبزی و میوه مصرفی کم !موکلول های پلی ساکارید موجود در آلوورا ،می تواند سبب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از آن در برابر انواع بیماری ها و ویروس ها محافظت کند مصرف این گیاه،به ویژه برای کسانی که در زمستان می خواهند وزن کم نمایند،توصیه می گردد . معمولا به افرادی که رژیم می گیرند یا روزه دارند فتوصیه می گردد مصرف میوه و سبزی را افزایش دهند. زیرا فیبر موجود در این مواد غذایی مانع از بروز یبوست در فرد می گردد .بعلاوه از آنجایی که دیر هضم است،احساس سیری در فرد ایجاد می نماید،امام مشکل آن،ایجاد نفخ و گاز معده است. آلوورا در عین حال که فیبر بالایی دارد،نفخ و گاز معده هم ایجاد نمی نماید.

قند بیمارتان بالا نباشد

کمپوت ها و آب موجود در قوطی انها ،حاوی مواد قندی زیادی است،بنابراین اگر برای عیادت بیماری که دیابت دارد می روید کمپوت برای او مناسب نیست و به جای آن،می توانید از میوه های تازه که برای بیمار مجاز است بهره ببرید.

بیمارتان حساسیت نداشته باشد

بعضی از بیماران به علت حساسیت زیاد به یک ماده شیمیایی یا ماده غذایی،در بیمارستان بستری شده اند . دقت کنید کمپوت ها و کنسروها حاوی مواد نگهدارنده ای هستند که سبب می شوند مدت طولانی سالم باقی بمانند. اگر بیمار شما به این مواد نگه دارنده حساسیت داشته باشد ،بهتر است باز هم از میوه های تازه برای عیادت بهره ببرید.

باید هوای درون قوطی کنسرو یا کمپوت کاملا تخلیه گردد تا در اثر تغییرات جزئی دما یا فشار حین نگهداری کنسرو،قوطی کنسرو متورم نگردد.

قوطی زنگ زده را نخرید

اگر دیواره خارجی قوطی کمپوت زنگ زده است،احتمال سوراخ شدن دیواره و فاسد شدن محتویات داخل آن وجود دارد . این کنسور ها را نخرید . اگردیواره دالخی قوطی هم زنگ زد ه است . نشانه غیر قابل مصرف بودن کنسرو است؛چون زنگ در تماس با مواد بوده و از طرف دیگر،احتمال سوراخ بودن و باز شدن درزها در منطقه زنگ زدگی وجود دارد.

باد نموده ها را نخرید

اگر برای خرید کمپوت یا کنسرو برای بیمارتان به فروشگاه های اطراف بیمارستان سر می زنید،دقت کنید قوطی های باد نموده را خریداری نکنیداین قوطی ها فاسد هستند و برای بیمار خطرناک خواهند بود. ممکن است قوطی از هر دو طرف متورم باشد یا این که یک طرف قوطی متورم باشد؛به طوری که اگر قسمت متورم فشرده گردد،طرف دیگر برجسته گردد و بالاخره این که ممکن است جدار قوطی در اثر حمل و نقل ضربه دیده و در محل وارد آوردن ضربه فرورفتگی ایجاد شده باشد . این کمپوت ها و کنسروها را برای بیمارتان خریداری نکنید.

کمپوت آناناس را باور نکنید

بر خلاف عقاید عامه،مصرف کمپوت آناناس تاثیری در بهبود جراحات پس از عمل نخواهد داشت و میوه های تازه،مناسب ترین خوراکی برای یاری به بهبود بیماران هستند. از آنجا که محصولات کنسرو شده دارای مواد نگهدارنده هستند و درترکیبات آنها از مواد افزودنی استفاده شده است نمی توانند خواص میوه های تازه را دارا باشند. آناناس ،دارای مواد غذایی بسیار ی مناسبی از جمله ویتامین Cاست که با مدت زمان طولانی طی شده برای تهیه آن و حرارت ناشی از پخت آن،این مواد از بین می فرایند. بعلاوه از آنجا که شرایط فراوری کمپوت برای ما مجهول است و نمی دانیم از چه نوع حرارت یا اشعه ای برای تهیه آن استفاده شده است. بنابراین ماده مناسبی برای استفاده پس لاز عمل جراحی نخواهد بود.البته در بسیاری از مطالعات بر سرطان زا بودن مواد نگهدارنده کمپوت ها تاکید شده است ؛بنابراین هر قدر از زمان فراوریش بیشتر بگذرد در سلامتش جای سوال خواهد بود . لذا تمام افراد به ویژه افرادی که عمل های چراحی از جمله زیبایی مثل جراحی بینی را انجام داده اند ،بهتر است از میوه های تازه و آب سالم استفاده نمایند.

نکات کمپوتی

بسیاز از خانم های خانه دار دوست دارند خودشان در خانه کمپوت را از میوه های تازه تهیه نمایند،تا هم بهداشتی تر باشد و هم در آن ،مواد نگهدارنده وجود نداشته باشد. اگر شما هم بساط تهیه کمپوت را فراهم نموده اید،برای تهیه کمپوت به نکات زیر توجه کامل داشته باشید .

میوه هایی که برای تهیه کمپوت انتخاب می شوند،از برترین نوع،بدون لکه و کاملا سلامت باشند . در طبخ کمپوت،باید دقت کرد میوه حین پختن له نگردد و فرم خود را از دست ندهد.

شیرینی کمپوت ممکن است کم یا زیاد گردد،ولی به طور کلی شربت کمپوت کم شیریناست . برای تهیه تمام کمپوت ها،باید آب و شکر را قبلا بجوشانید و از صافی رد کنید و در حال جوشیدن ،میوه مورد نظر را در شربت بریزید

بهتر است کمپوت را یکجا زیاد تهیه نکرد،زیرا در این صورت باید کمپوت را به هم زد و طبیعی است که میوه له می گردد .

اصولا کمپوت را نمی گردد مدتی نگهداشت زیرا شربت آن رقیق است و فاسد می گردد مگر اینکه در قوطی هایی که هوای آن گرفته می وشد و در آن لحیم می گردد ،تهیه و اماده کرد یا از شیشه های مخصوص که دهانه آنها حلقه لاستیکی دارد و محکم بسته می گردد،برای تهیه کمپوت استفاده کرد.

در کمپوت معمولا اسانسی نمی ریزند و بهتر است کمپوت،عطر طبیعی میوه را داشته باشد. در صورتی که مایل باشیم کمپوت را معطر کنیم،می توانیم از اندازه کمی وانیل بهره ببریم . هنگام طبخ کمپوت،در ظرف را نمی بندیم

به تاریخ مصرف نگاه کنید

برترین زمان برای مصرف کنسرو،2سال پس از تاریخ فراوری است. بنابراین کنسروهایی را که سال ها در انبار مانده اند،مصرف نکنید زیرا این کنسروها مزه تندی دارند و بوی کهنگی می دهند.

از ظرف شیشه ای بهره ببرید

وقتی در قوطی کمپوت را برای بیمارتان باز می کنید،محتویات آن را درون ظرف دیگری بریزید،زیرا مواد غذایی پس از باز شدن در قوطی کنسرو،در مجاورت اکسیژن هوا با جدار قوطی واکنش می دهند.

ظرف های شیشه ای برای نگهداری این مواد مناسب اند.

منبع:زندگی ایده آل ش 51

bestcanadatours.com: مجری سفرهای گردشگری و تجاری و آموزشی | مجری مستقیم و کارگزار سفرهای بین المللی خارجی

منبع: راسخون
انتشار: 5 آبان 1400 بروزرسانی: 5 آبان 1400 گردآورنده: host-fa.ir شناسه مطلب: 8581

به "برای بیماران کمپوت نبرید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برای بیماران کمپوت نبرید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید